lauantai 7. marraskuuta 2015

Suklaajuustokakkubrownie

Okei. Tämä on aika överi resepti, ihan hävettää. Idean sain zebra bareista, niistä "tavallisista" tuorejuustobrownieista, joissa on browniepohja ja päälle laitetaan kerros tuorejuustotaikinaa ja sitten ne marmoroidaan keskenään. Koko komeus sitten vielä koristellaan suklaalla. Tein niitä kerran ja ne olivat aivan jumalaisia, mutta päätin jalostaa ideaa vielä eteenpäin ja sekoittaa tuorejuustokerrokseen suklaata. Pohjana toimi oma browniepohjani, ja tuorejuustokerros oli yhdistelmä monesta reseptistä mitä löysin, säädin vain itse ainesosasuhteet kohdilleen. Tämä on jälleen miniversio. Pitäkää kiinni hatuistanne, sillä tämä herkku kyllä vie mennessään! Ja ei... brownieista ei vaan saa edustavia kuvia :D Ne ovat aina tahmeita ja sottaisia paloja.


Suklaajuustokakkubrownie (4 isoa palaa)

75g voita tai margariinia
75g tummaa suklaata
1dl sokeria
ripaus suolaa
0,5tl vaniljasokeria
kananmuna
1,4dl vehnäjauhoja

Juustokakku:
100g maustamatonta tuorejuustoa
50g tummaa suklaata
1rkl sokeria
0,5tl vaniljasokeria
kananmuna

Sulata voi kattilassa. Ota kattila liedeltä ja sekoita siihen suklaapalat, kunnes suklaa sulaa. Lisää loput aineet ohjeen mukaisessa järjestyksessä. Kaada taikina voideltuun 17x13cm uunivuokaan odottamaan ja tee juustokakkutaikina. Sulata suklaa ja sekoita kaikki ainesosat keskenään. Levitä juustokakkukerros browniekerroksen päälle ja työnnä komeus 200-asteiseen uuniin 15-25 minuutiksi. Huom! Browniekerros jää todella taikinaiseksi. Jos haluat kiinteämmän pohjan, esipaista brownieta viitisen minuuttia ja lisää sen jälkeen juustokakkukerros. Anna herkun levätä jääkaapissa muutamia tunteja ennen syömistä.

2 kommenttia:

  1. Pitää kokeilla tätä! 😋 Kiva idea sulla blogissa muutenkin, yksin asuvana ei viiti koskaan leipoa isoja annoksia :)

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia! Tällä suklaannälkä lähtee varmasti! :D

    VastaaPoista