tiistai 27. lokakuuta 2015

Porkkanakakku

Vaikka suklaa on suosikkini, en ikinä kieltäydy hyvästä porkkanakakusta. Sellaisesta mehevästä, jossa on paksu kuorrute päällä. Kehittelin tämän reseptin luumupiirakkani pohjalta. Joskus tahdon vain pari porkkanaa johonkin ruokaan ja pienin kaupassa myytävä pussi on puoli kiloa. Joskus teen lopuista dippitikkuja, mutta makea porkkanakakku on vielä parempi ratkaisu. Ja tämä on rehellisesti sanottuna vähän helvetin hyvä kakku, varmasti parhaita reseptejäni tähän mennessä! Ohje on pieni, kerro määrät kolmella jos tahdot tehdä tämän normaalissa piirakkavuoassa (halkaisija noin 26cm).

Kauan voidaan väitellä siitä, kuuluuko "oikean" porkkanakakun kuorrutteeseen sulatejuustoa vai tuorejuustoa. Mielestäni ensimmäinen on parempi valinta, mutta makuasiahan tämä on. Voi sen sijaan on mielestäni todella tärkeä kuorrutteessa. Yleensä käytän taikinoihin margariinia, ellei jokin tietty resepti ehdottomasti voita vaadi, mutta tässä perinteisessä sulatejuusto/tuorejuustokuorrutteessa voi maistuu parhaalta.



Porkkanakakku (4 isoa palaa)

kananmuna
1/2dl sokeria
1 1/2dl porkkanaraastetta (1 iso porkkana)
1dl vehnäjauhoja
1/2tl leivinjauhetta
1/2tl vaniljasokeria
1/2tl kardemummaa
1/2tl kanelia
1/4tl kuivattua inkivääriä
3 rkl mantelirouhetta
30g sulatettua voita tai  margariinia

Kuorrute:
25g voita 
50g maustamatonta tuorejuustoa tai sulatejuustoa
1/2dl tomusokeria
ripaus vaniljasokeria

Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon porkkanaraaste. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Lisää taikinaan rasvan kanssa. Kaada taikina minivuokaan (17x13cm) ja paista 175 asteessa 20-25min. Kakku on kypsä, kun tikulla koettaessa tikkuun ei tartu taikinaa.

Sulata kuorrutusta varten voi. Sekoita kaikki aineet keskenään ja levitä jäähtyneen pohjan päälle. Koristele halutessasi mantelirouheella, oranssilla koristerakeilla tai perinteisillä porkkanakakun koristeilla, eli marsipaanista muovailluilla porkkanoilla. Anna jähmettyä kylmässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti